Yasal Uyarı: Bu Website sitesi tıbbi bir propertyım veya tıbbi değildir alet. Bir sağlık sorunu durumunda, doktor.
Uzmanlar dış gebeliğin ciddiye alınması gereken bir durum olduğu uyarısında bulunurken, tanı için geç kalınması dahilinde iç kanama nedeniyle hayati risk oluşturabileceği uyarısında bulunuyor.
Anasayfa Bebeğim Dış gebelik nedir, neden olur? Dış gebelik belirtileri neler? Dış gebelik hakkında ten soru cevap
This website is employing a protection support to protect itself from online attacks. The motion you merely performed triggered the safety Answer. You can find several actions that might result in this block like submitting a particular phrase or phrase, a SQL command or malformed info.
Dış gebelik geçiren bir kadın daha sonra elbette hamile kalabilir. Ancak bu aşamaya geçmeden önce jinekoloğun gözlemi altında olmanız ve sıkı takip edilmeniz dış gebelik riskini ciddi anlamda azaltacaktır.
Cerrahi: İlaç veya bekleme tedavisine uygun olmayan ya da ilaç tedavisine yanıt veremeyen hastalarda cerrahi tedavi uygulanır. Cerrahi yaklaşımda genellikle kapalı yöntem olarak bilinen laparoskopik operasyon tercih edilir.
Hayal kırıklığı, şAlright, korku, keder ve / veya rahatlama gibi duyguların bir karışımını hissedebilirsiniz. Bunların hepsi normaldir ve genellikle zamanla daha az yoğun hissedilir. Doktorunuz duygularınız konusunda size yardımcı olacak kaynaklar ve destek grupları önerebilir.
Gebeliğin oluşumu, sağlıklı bir dokuz ayın geçirilmesi ve sağlıklı bir doğum için vücudun çalışma prensibinin dengede olması gerekmektedir. Gebeliğin oluşum aşamasından itibaren pek çOkay aşama gerçekleşmektedir. Ancak bazı vakalarda normal gebelik gerçekleşememekte ve dış gebelik denilen durumla karşılaşılmaktadır.
Yaygın olarak "tüplerinizin bağlanması" olarak bilinen kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olan tüp ligasyonu işlemi de dış gebelik riskini arttırır.
Bu tip dış gebeliğe tubal gebelik denir. Bazı vakalarda yumurtalık, karın boşluğu veya rahmin vajinaya bağlanan uterusun alt kısmı yani serviks gibi vücudun diğer bölgelerinde de dış gebelik meydana gelebilir.
Dış gebelik, erken teşhis dış gebelik geçirdikten sonra hamile kalanlar ve tedavi edildiğinde genellikle komplikasyonsuz iyileşme sağlar. Ancak sonraki gebeliklerde gebeliğin normal olmasını etkileyebilir ve bazen infertiliteye yani kısırlığa neden olabilir.
Şiddetli pelvik ağrısı: Dış gebelik, pelvik bölgede şiddetli ve kramp tarzı ağrılara neden olabilir. Bu ağrılar genellikle bir tarafta yoğunlaşır.
Tüp bebek tedavisinde embriyo transferinden twelve gün sonra gebelik oluşumunun kontrolü için kan testleri yapılmaktadır. Bu kan testinde değerlere bakılarak gebeliğin oluşumu takip edilir. İlk testten yaklaşık olarak 48 saat sonra yapılan ikinci bir test ile tekrar değerler kontrol edilir.
Cerrahi müdahalede genellikle laparoskopi kullanılır. Laparoskopi göbek deliği hizasında 1 cm kesi yapılarak kameralı bir aletle karın içinin gözlenmesi demektir. Buradan dış gebelik odağı tespit edilerek, yarım santim genişliğinde ince uzun aletler kullanılarak çıkarılır.